söndag 3 november 2013

Om alla hostel

Cairns, Global central. Ett av de sämsta hostel på hela resan. Köket var värst, jättesmutsigt och verkligen ohygieniskt. Toaletterna och duscharna var inte heller de mest rena. Bodde i ett rum med 8 pers första veckan sedan bytte vi till ett rum med 4 pers där det var betydligt bättre. Personalen var inte alltid så hjälpsamma. Man fick betala för Internet och de var ganska dyrt och dessutom fungerade de inte alltid. 4 eluttag till åtta personer.  

Magnetic Island, Bungalow Bay. Helt okej hostel, toa och dusch hade vi på rummet så de var ganska rena. Bodde i ett rum med 8 pers. Inget kök vilket var lite dåligt utan man kunde handla pizza för 12 dollar. Dåligt med eluttag fanns endast ett i badrummet.  

Airlie Beach, Backpackers by the bay. Finare och fräschare än det förra. Bodde i ett rum med 4 per. Fräscht kök så det var första gången vi lagade mat. Okej rum men sängarna var rejält urliggna så de var inte de mest bekväma. Trevlig personal. 30 min gratis Internet och sedan betalade man per timma. Varsitt eluttag.  
1770/Agnes water, Southern cross backpackers. Bodde i ett rum med 4 sängar men endast 3 användes.  Inte de värsta men de ligger bland de tre sämsta. Sängarna var så urliggna att jag låg nästan direkt på gallret under. Köket var helt okej men de kunde ha varit lite fräschare. Toaletterna och duscharna var ganska smutsiga och duscharna hade ingen dam och herr utan alla delade på samma vilket var lite jobbigt. Mycket småkryp men de låg mitt ute i skogen så de fanns inte så mycket att göra åt de. De saknade tvättstuga så man var tvungen att åka in till stan och tvätta på ett allmänt tvätteri. Personalen var sådär, de hade ganska dålig koll på saker och ting och när de bjöd in till bbq så fick man en korv i bröd och de var allt.  

Rainbow Beach, Pippies beachhouse. Bodde i ett rum med 4 Pers. Ingen AC vilket gjorde det väldigt varmt och dålig luft. Dusch och toa var fräscha, köket var även de helt okej. Personalen var väldigt trevliga och hjälpsamma. På Bbq fick man äta hur mycket man ville och gratis Internet som var helt okej. åDock bara 2 eluttag varav fläkten tog upp en. Gratis frukost varje dag.  

Noosa, Flashpackers. Helt klart det bästa. Super fräscht, rena toaletter och duschar. Superfint kök och allrum. Gratis Internet, alla har sitt eget eluttag vid sängen och sänglampa. Eget låsbart skåp på rummet. Beroende på vilket rum man bor i så kan man få två kuddar. I rummen med 8 sängar får man bara en kudde och man delar toa och dusch med de andra i samma korridor, alltså 12 pers. I rummen med 4 sängar har man två kuddar och toa och dusch på rummet. Nästan för bra AC. Personalen är trevliga och hjälpsamma. Det negativa är ljudnivån, Tv:n är ofta påslagen med högsta volym vilket blir jobbigt och störande framförallt när man ska äta.  

Mooloolaba, Mooloolaba backpackers. Katastrofalt sunkigt! Rummen var ordentligt sunkiga och skitiga. Bedbugs, loppor, i sängarna. Kackerlackor på rummen. Köket var även de jätteskitigt, golven var så smutsiga att man blev svart. 2 eluttag till 4 pers varav ett gick till fläkten, ingen AC. Smutsiga toaletter och duschar. Otrevlig personal med dålig service. Galet dyrt Internet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar