tisdag 31 januari 2017

Fantastiska schimpanser

Första arbetsdagen var en väldigt slapp dag, då schimpanserna är väldigt känsliga för infektioner som en vanlig förkylning så får man inte lov att gå nära dem innan vi vet om någon av oss dragit med oss några baciller. Så vi fick kolla på när Nicki städade escape artist inhägnad och se när de släpptes ut och de var verkligen sjukt häftigt att se hur de bar sig åt och deras beteenden är något jag skulle kunna studera i evigheter! De är 4 schimpanser, Milla, Cleo, Colin och Chiffon som lever i ett väldigt instängt hängn för att de är experter på att rymma men de är också de som får mest aktiviteter att göra.
Vi fick även prova på att göra Nshimabollar till schimpanserna, Nshima är som en majsgröt fast lite torrare och som man formar till bollar.
Sorterade även mangos till dem och efter de gick vi ett varv runt ett av hägnen för att kolla att de är helt och inte har några möjligheter till att rymma.
Innan vi hade lunch så fick vi se på när de utfodrade ett av hägnen och de var på riktigt kaos! Herregud vad de skrek och sprang och slogs och stal från varandra. En liten stackare hade samlat famnen full med mango när han blev attackerad av en dominant hane så kan fick kasta allt och springa för livet istället, stackarn verkligen men han var inte sen med att tala om att de där inte var okej! Vissa gick in i utfodringsrummen och åt medan de med lägre rang fick mat utanför.
Efter lunch så hade vi genomgång med Jo om hur allt fungerar och vad som förväntas av oss.
Onsdagen spenderades på en farm en bit bort och där var de i full gång med att "bada" djuren, de går igenom ett vattenbad för att bli av med parasiter. Ser hemskt ut när vissa får panik men de är över på några sekunder och de lugnar ner sig väldigt fort.
Resten av dagen spenderades med att lägga ut ett medel vid majsplantorna så att de växer fortare, sjukt tråkigt verkligen men de var bara att jobba på. I början tog det oss ungefär 1 timma att göra en rad men i slutet gjorde vi de på halva tiden. 10859 plantor hjälpte vi att växa fortare innan vi gav upp då det regnat hela dagen och vi var helt slut efter att ha krälat i ett geggigt land.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar