måndag 20 januari 2014

Lämna farmen....?

Att bara ha internet en gång i veckan och bara för typ 2 timmar är verkligen jobbigt! Just för att de är så glömmer jag att skriva varje dag och då blir de mycket som inte blir berättat vilket är väldigt tråkigt! Ska verkligen försöka att skriva varje dag vad som händer. Har Alexandra till hjälp för hon är duktig på att komma ihåg och hitta tid att skriva varje dag.
Kom hem nu för en stund sedan och upptäckte då att min tröja jag haft idag bara stank av rök! Det var en skogsbrand i Albany där vi var så de var rök över hela stan och då fastnade röken i min tröja! Inte de roligaste då vi tvättade innan vi åkte och de är bara möjligt för oss att tvätta en gång i veckan..
Vi hämtade upp den nya killen som är från Taiwan. Vid middagstid så försökte han sno min cola men mina kära vänner hann precis stoppa han. Han verkar dessutom helt... Blåst typ.. Typ under middagen så var de inte en enda gång han hörde eller förstod vad man sa! De var inte de att han inte förstod utan han lyssnar verkligen inte!
I alla fall så dagen efter kom Daniels föräldrar på besök, himla trevligt alltså! De hade även med sig sina två små fosterbarn på 3 och 6 år, så gulliga! Vi åt lunch allihopa här i vårat hus för att alla skulle få plats. Pratade och hade trevligt och sedan gick vi till dammen och alla barn badade. Vi fick sedan åka med Daniel och Hanna och träna cricket. Vi fick kasta och Hanna och Daniel slå, jag lyckades få en av Daniels hårda bollar på knät också men som tur var gjorde de inte så förbannat ont. När vi kom tillbaka kollade vi Pitch Perfect och åt och sedan gick vi och la oss. Sent på kvällen kom det också ännu en ny kille som är från Italien men vi sov gott när han kom.
Måndagen började med aty vi plockade ogräs vid paprikorna och Aya och den nya italienska killen pratade väldigt mycket så när Hanna och jag hade gjort två rader hade de knappt inte ens gjort en rad! Efter förmiddagsfikat så fick vi klippa vitlök och då kom Daniel och skällde på oss för att vi var för långsamma och han gjorde minsann en back på 2 minuter och de skulle klippas 10-15mm och när vi då frågade om de var 10 eller 15 eftersom han sa 10 till oss innan så blev han arg för att vi inte hade lyssnat på vad han sa! Efter eftermiddagsfikat så gick deras bil sönder och pga allt damm som vi fick på oss när vi knuffa bilen så började Aya och jag att hosta och de kom senare att bli ett problem för Daniel. Han satte killarna i arbete och vi tjejer tog han till ett av paprika landen och började förklara vad vi skulle göra och när han skulle uttala mitt namn så sa han de på två sätt och när jag då sa hur de var så vände han sig om och började skälla på oss. Han sa att om han var ett problem eller och dammet var ett problem så skulle vi bara säga till så skulle han hitta en annan farm och vi kunde få lämna direkt. Han påpekade också att han jobbade hårt och att deg inte fanns någon plats för lata personer här så han tyckte vi skulle visa mer respekt. Vi stod som fågelholkar alla tre och blev rejält chockade över hans otroliga överreaktion! Bara för att vi var så upprörda över vad han hade klämt ur sig kunde ingen av oss jobba på särskilt snabbt ocb vi blev inte klara förens närmare 18. Då tog han Aya åt sidan och nästan skrev och viftade rakt i ansiktet på henne och var ordentligt arg. Alexandra och jag fick gömma oss längre bort för att se vad som hände men hörde inte vad de sa. Till slut kom Aya tillbaka gråtande för att han skällt på henne för att hon pratat för mycket. Alexandra och jag gick då in till huset och pratade med Simone om vad som hänt och att vi alla kände oss så oömskade här och att han skällde så mycket på oss utan att vi ens förstod vad vi gjorde för fel. Hon berättade vad han sagt och vi fick säga hur vi kände. För han säger olika hela tiden, han tror att han säger saker som han inte säger och så får vi skit för att vi inte lyssnat ordentligt! Det känns ju sådär att han blir så för då tycker han ju att vi gör ett dåligt jobb men egentligen så är de han som inte sagt allt. Svårt att förklara!  ,
Kändes i alla fall lite bättre efter att ha pratat med Simone och vi blev tillsagda att inte ta hans ord för hårt och mest bara tänka på de och sedan skaka av oss de  och inte gå och sura eller oroa oss för Daniel inte ett dugg långsint så ingen ide att vi heller är de.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar