lördag 18 februari 2017

Byvandring

Typ mest ovärda by vandringen! Vi gick över en typ gräs/sandplätt till några hyddor där det bodde en familj och de var den lägre klassen, fick kolla in i deras små hus och var de sover och sedan så gick vi 50 meter till nästa familjeby som var lite rikare för de hade staket runt sina hus och de bodde många fler där. Sen var turen över. Tog oss knappt 30 minuter att besöka två små byar och 20 minuter att gå dit. Kändes sjukt oseriöst så man börjar ju undra lite om de verkligen är så det är. Vi fick ju kliva in i deras små hyddor och se oss omkring, inte för att det var mycket att se då hyddorna inte var större än 1,5x1,5 meter, men de satt bara där och tittade på som om att de inte alls var något konstigt. Så antingen så bryr de sig inte för de bor inte där eller så är de så vana att folk kommer dit och kliver in i deras hem utan att ens fråga om lov.
Vår guide berättade att 75% av allt jobb är det kvinnan som gör medan mannen sitter och väntar på att allt ska bli gjort. Ibland kan han gå iväg och jaga eller bygga något men annars gör han inte mycket. Kvinnan ska då alltså ta hand om barnen, fixa i grönsakslanden, laga mat och se till att allt rullar på. Vid 16 års ålder så ska döttrarna gifta sig och vid 18 ska de föda sitt första barn.
Skolan låg 3km bort så pallade inte gå i värmen plus att med tanke på hur byvandringen var så förväntade man sig ungefär en likadan tur så känndes inte värt det. Vi bor på en camping mitt ute i skogen så finns inte mycket att göra så har sovit hela förmiddagen och väntar mest på att tiden ska gå.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar