fredag 24 mars 2017

Utslängda från skolan

Torsdagen sov jag hela förmiddagen och missade skolan men fick veta att de som var där blev utslängda av rektorn. Ledarna och rektorn hade kommit i en konflikt om att lärarna slår barnen och rektorn blev jätteaggressiv och skrek och höll på att klippa till en av ledarna. Volontärerna skickades ut på gatan och ingen var välkommen tillbaka.
Organisationen har jobbat med skolan i många år och vet att de är en svår skola men att det skulle bli såhär hade ingen väntat sig så de blev en hel del tårar från många.
Eftermiddagens schema var surfing men de var verkligen usla vågor så blev mest att bars leka runt i vattnet.
Jag var väldigt rädd för vattnet och vågorna så jag kände inte att jag deltog särskilt mycket utan kämpade mest på med mig själv och våga gå ut i vattnet och inte vara rädd för vågorna. Lyckades ta mig ut till knäna men sen blev vågorna för starka och ungarna började klättra på en så mer än så blev det inte. Var ju dessutom på exakt samma ställe som sökt hände så det är klart de känns lite läskigt.
Hade möte på kvällen om skolan och planen var att vi skulle få åka tillbaka nästa dag och säga hejdå till barnen och en timma och sedan besöka en ny skola.
Tyvärr så blev ingenting som planerat. På morgonen fick vi veta att rektorn fortfarande var arg och hade skrikit i telefon och sedan lagt på. När en av volontärerna som varit där i många veckor och donerat jättemycket grejer till skolan försökte ringa så hände ungefär samma sak. Så vi fick skriva brev till barnen och sedan skulle vi åka dit och lämna breven och några grejer till barnen men lagom vi kom dit och de såg oss stängde de dörren och låste in sig. När ledarna ringde en av personalen som de ännu har bra kontakt med och bad henne komma ut och ta emot de så blev hon förbjuden att ta sig ut. Helt sinnessjukt det här men tyvärr är det verkligheten i många fall. Barnen kommer få betala det största priset för de kommer inte få någon ordentlig undervisning utan de kommer få sova sig igenom den största delen av skoldagen och dessutom så kommer agan att eskalera.
Ledarna är helt förstörda över situationen och har aldrig varit med om liknande och vi volontärer är mest chockade och ledsna för att vi inte ens fick säga hejdå till barnen. Men en ny skola är på gång så får hoppas att den är bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar