torsdag 21 december 2017

Bushcamp och rånade

Hänt en del sedan sist jag skrev men har varit dåligt med uppkoppling som vanligt i Afrika. Haft två jobbiga bussdagar med en bushcamp som egentligen var på en parkering vid en vågstation. Var inte de roligaste dagarna att åka buss i då luftfuktigheten är helt sjuk så man är konstant klibbig och svettig även om man så skulle frysa. Allt är mer eller mindre blött hela tiden! Åkte från 6 på morgonen fram till midnatt och sedan samma sak nästa dag då vi kom fram till Dar es Salaam i Tanzania. Bodde på en helt okej camping med fin strand precis nedanför så när jag inte längtade hem så var jag på stranden och badade. 
Efter första natten så gick jag, Josefin och Tina för att hämta ut pengar vid stora vägen som låg kanske någon kilometer från campingen och när vi är på väg tillbaka möter vi ett gäng från bussarna som gråter och är helt ifrån sig och det visar sig då att de blivit rånade rätt brutalt. Hade hoppat fram tre killar som hade fäktats med knivar och machetes och slitit av dem väskor och mobiler och i princip allt de hade med sig. Allt de hade gjort var att de hade råkat gått 200 meter åt fel håll och då var ingen vi pratade med förvånade. Tydligen vanligt att sånt händer just där.. Men så jävla hemskt verkligen! Efter de så ville ingen lämna campingen så vi stannade på stället till nästa dag när det blev dags att åka till Zanzibar. 
Sa hejdå till ett gäng som skulle åka hem innan vi begav oss till båten som skulle ta oss över till Zanzibar. Kommer bli mera tomt när vi kommer tillbaka än vad det är just nu då vi inte bor i bussarna utan på hotell. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar