torsdag 21 december 2017

Inlagd med dropp

Båtresan över till Zanzibar gick smidigare än förväntat. Skulle ta två och en halv timma men tog nog inte mer än 2 timmar och gick verkligen lugnt så ingen blev sjösjuk. På hotellet så fick vi våra rum och sedan bjöds det på buffé, riktigt gott! Hängde sedan på stranden och badade i det knappt svalkande vattnet och njöt av den fantastiska utsikten! Precis som på vykort!
På kvällen så fick jag feber och började må riktigt illa och sprang sedan på toa hela natten så på morgonen så åkte Tone och bröderna med mig till en klinik för att kolla om det kunde vara malaria men det var det inte så vi betalade och gick därifrån men kom inte långt innan Tone reagerade på något som stod på lappen och det visade sig att jag hade höga vita vilket tyder på en infektion av något slag och när vi träffade en läkare så pratade han om att det kunde vara allt från bakterier till parasiter till amöba men att ta prover för att få fram exakt vad kändes inte aktuellt då det skulle ta tid att få fram resultat och en behandling behövdes ändå sättas in så fick läggas in över dagen med två olika antibiotika dropp och sedan vanligt dropp så låg väl där i 4 timmar ungefär innan jag fick gå hem och mådde då mycket mycket bättre! Tone lyckades också flörta till sig antibiotika i tablettform på ett närliggande sjukhusapotek så ska äta två olika antibiotika ett par dagar så hoppas vi sen på att det blir bra. Funderade mycket på att åka hem för värmen och febern var inte rolig och ingen AC fanns på kliniken och den på hotellet var trasig plus att resa runt och med feber och snuskiga sjukhus kändes verkligen inte lockande men redan dagen efter mådde jag sååå mycket bättre och vi förflyttade oss till en annan del av ön och nytt hotell som är mycket finare och ACn fungerar nästan lite väl bra!
Imorgon ska jag och ett gäng ut och snorkla men annars kommer det bara bli att ta det lugnt och njuta av hur vackert det är här! Riktigt paradis!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar