måndag 11 december 2017

Lämnat mitt älskade Zambia

Sov inne i bussen inatt och sov faktiskt väldigt bra, vaknade av min täppta näsa vid typ 2 och tog nässpray typ 3 gånger innan det släppte så somnade inte om fören närmare 3.
Åkte ifrån campingen vid 7, mycket tidiga mornar men när man sover ute och solen lyser så går det ändå inte att sova så mycket längre.
Att komma in i Malawi tog sin lilla tid, över 2 timmar tog det att skriva 50 pass och körtillstånd.
Körde sen två timmar till huvudstaden som jag inte stava till... Där stannade vi vid ett shopping ställe men allt stängde strax efter att vi kom så blev mest att fördriva tiden. Tog ut pengar också och har tagit ut den största summan ever, 80 000 vilket är ungefär 1000 kr. Man känner sig galet rik med 80 000 I fickan.
Nu är vi på väg till Kande där vi ska bo i 2 eller 3 nätter. Planer att paddla i Malawisjön, ska undvika allt jag kan att få bilhartzia eller hur det stavas. Hoppas bara vädret blir bättre, är lite molnigt och små regnar hela tiden.
Billbusen körde fast, trottoaren var vist högre än tänkt så bakändan slog i vägen och så satt de fast! Alltid lite kul när något händer, det gick bra med bussen och de var loss på nolltid.
Vägen är hemsk alltså, knappt värd att kallas väg! Konstant lite guppigt och sen från ingenstans kommer världens gupp så man flyger upp och slår huvudet i taket! Alltså det är helt otroligt att man överlevt den resan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar