söndag 24 december 2017

Påkörda

Hade sjukt svårt att somna då hur jag än låg så gjorde de ont och vetskapen att snart blir man väckt gör ju att man ännu mindre kan somna. Till frukost åt jag mina älskade pannkakor, kommer sakna dom!
När vi skulle tillbaka till fastlandet igen och är på färjeterminalen så var de ju totalt kaos! Tyckte förra fungerade hyfsat förutom att de kollar ens biljett typ tre gånger. Nu fick vi inte stå upp utan alla var tvungna att sitta och lackade jag lite bara för att den gubben inte har bränt sönder röven och måste sitta på en guppig buss i två dagar!
Eftersom vi satt sist så fick vi kliva på sist vilket resulterade i att det inte fanns plats till alla och dessutom så skulle vi sitta högst upp utomhus så de blåste kallt och hoppade och gungade en del. Man blev ju inte på bättre humör efter de precis. Varför överbokar de allting? Om en buss är knökfull inuti så kan man alltid sitta på taket eller stå på kofångaren! Det går alltid att få plats...
Dryg bussresa genom Dar es Salaam, mycket stopp och grejer som alltid, stannade vi ett jättefint köpcenter och åt lunch och shoppade dricka och snacks. Var inne på Mr Price och tro det eller ej men jag köpte faktiskt ingenting!!
Efter ett par timmars bussresa så blir vi påkörda bakifrån av en annan buss så en bit av kofångaren satt kvar på deras buss och vi fick ett stort hål i vår buss. Märktes inte jättemycket mer än att det skramlade och skakade till lite. Komiskt nog så hände det precis utanför en polisstation! Den andra bussen hade alldeles för många passagerare och dåliga bromsar så att en olycka skulle hända är man ju inte förvånad över.
Tyvärr hade de inga pengar att betala med och för att få ut på försäkringen så skulle vi komma till ambassaden på måndag men de går ju inte så ingenting händer. De har så bra system för saker och ting.....
Bushcamp inatt så vi kommer köra ett par timmar till sen blir de sova någonstans i bushen, är inte taggad på bushcamp överhuvudtaget men har ju inget val. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar