tisdag 15 februari 2022

15 timmars resdag

Herregud vilken dag alltså.. Nästan så man vill kräva pengarna tillbaka på den här resan. Förra gränskontrollen tog 5 timmar och denna tog 4,5 timma. Det är ju så oplanerat och dåligt arrangerat när ingenting klaffar, vissa förseningar kan man räkna med men inte flera timmar gång på gång. Resan har ju genomförat många gånger så det borde ju veta bättre vid det här laget, ofta skyller man på corona men det är knappast coronas fel att bussen inte är på plats eller att inte papper för tillstånd är ifyllda och klara eller att man faktiskt inte tagit reda på vad som gäller. 
Vi lämnade hotellet kl. 8 och gick mot båten, jag stannade på vägen och köpte en väldigt god frukostmacka. Vi skulle åka från Caye Caulker vid 9 men vi kom inte iväg fören 45 minuter senare och så var vi i Belize City vid 11, där stog bussen och väntade för en gångs skull så vi kom iväg vid 11.30 eftersom vi skulle ha vårt bagage också. Det blåste en del så hade de en katamaran den här gången men de gungade på en del ändå och stratt vatten på oss. 
Bussresan gick hyfsat bra, väldigt dålig väg på slutet så de guppade på och blev lite åksjuk, vi kom fram till gränsen runt 13. Vid gränsen så gick vi igenom för att komma ur Belize och de gick väl hyfsat snabbt, vi skulle betala 20 dollar och få kvitto på det och det kvittot tog av någon anledning väldigt lång tid att skriva ut men vi kom alla igenom på en timma. Där började sedan vår långa väntan. Vi satt i 3 timmar och väntade på att vi skulle få skjuts till nästa gräns för att komma in i Mexiko. Vi fick sitta på en utfart vid en rondell och vänta och under tiden spelade vi lite boll och de var ju lite roligt tidsfördriv. Tillslut blev det som så att vi alla tog en tuk tuk till gränsen och där tog det tid också då man inte fick fylla i formulär i förväg så det skulle gå snabbare utan vi fick gå in 5 i taget och fylla i och få en osynlig stämpel i passet, vi är 31 personer så det tar ju sin tid. Så totalt spenderade vi som sagt 4,5 timma på gränskontrollen. Nu väntar en bussresa på 4 timmar i världens obekvämaste buss. 
Vi har ju flyttat fram klockan en timma nu så klockan är 18 och vi har ännu inte ätit lunch. Så det är 7 missade måltider på 14 dagar, det är inte heller okej.

Vi åkte en liten bit sedan stannade vi för matpaus och de flesta gick in på McDonalds medan jag och en tjej till gick in på köpcentret och köpte mat i food courten, blev stekt ris med grönsaker men de var gott så klagar inte. Vi hann med att ta ut pengar, handla, gå på toa och jag hann fixa min Spotify som återigen krånglar då de låtar jag laddat ner plötsligt inte är nedladdade längre, allt på 1 timma och då hann de flesta andra inte med annat än beställa och äta maten på McDonalds.
Bussresan tog sen 4 timmar så vi kom fram vid midnatt så 15 timmar har vi rest idag. Nu ska man försöka varva ner och sova för klockan är ett på natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar