torsdag 17 februari 2022

Händer mycket här i Mexiko

Det var bra segt att kliva upp imorse men kl. 7 var det frukost och kl. 7.20 skulle vi åka med bussen men de fanns ingen buss så vi betalade under tiden och vid 8 kom vi iväg och vi plockade upp lite folk på vägen och jag somnade till lite ibland men guiden pratade konstant i mikrofon så det var inte lätt och han pratade väldigt högt också så man blev smått döv på kuppen. Vi fick information om dagen och det var inte mycket som stämde som vi fick och som utelämnats upptäckte vi. Han som informerade oss om turen sa att vi inte behövde använda munskydd mer än på ett ställe, han nämnde ingenting om myggmedel men de var tydligen väldigt viktigt, han nämnde ingenting om att vi inte skulle vara tillbaka fören vid 21-22 ikväll och alla extra kostnader som att det kostade pengar att bada och att man var tvungen att betala för att ta med sig en kamera in till Chichen Itza. Fruktansvärt dålig information. Några hoppade i och badade i en cenote men eftersom jag tatuerade mig igår så ska jag inte bada. När vi kom till lunchstället så skulle de som ville betala med kort betala där och alla gjorde det men enligt guiden var det tre av oss som inte betalat så ingen fick gå in och äta lunch fören alla hade betalat och de gick inte ut bara över oss utan alla andra också som inte är från oss så tillslut var det en ur vår grupp som skällde ut guiden ordentligt så vi fick komma in. Det fanns mycket vegetarisk att äta så åt massor, var ju buffé. Vi fick inte jättemycket tid att äta eftersom han inte ville släppa in oss fören alla betalat trots att alla faktiskt gjort det. När vi ätit klart så fick ingen gå på bussen istället fören alla betalat, han insisterade fortfarande att alla inte betalat. Vi hade ju alla betalat så vi stod där och väntade och vi fick tillslut gå på och åka vidare men han hade blivit tillsagd av oss att fixa en buss eller annan transport tillbaka för oss för efter Chichen Itza ville vi inte fortsätta den här turen, vi vill inte bli behandlade som skit och få höra massa lögner och bli utnyttjade, även det går ju ut över alla andra och de blir ju då också dåligt behandlade för att han själv fuckat upp och det är inte okej. 
Han kunde inte fixa någon transport men vi skulle bara stanna på ett ställe till efter men han behövde sig en utskällning faktiskt och även de spånhuvuden som sålde turen från början. Mycket ska man vara med om på resan och de blir fan bara värre och värre.
Vi gick in i parken till Chichen Itza, vi hade då en annan guide som inte var lika jobbig att höra på och han berättade en del om hur Mayaindianerna tänkte och räknade när de byggde pyramider och tempel och det hade med år, dagar och även månen att göra, logiskt men aningens invecklat. Han pratade även om en slags bollsport med en gummiboll som man bara fick använda höften till att spela med. 
Vi hade lite egentid där vi fick gå runt och kolla själva och parken var stor så gick lite vilse innan vi hittade utvägen. Vi åkte sedan till ett typ torg där de sålde massa souvenirer och grejer och de såg typ ut som torget i Antigua. Vi kom tillbaka vid 21.30 typ och ingen från vår grupp var särskilt nöjda med dagen. Visst var det häftigt att se byggnaderna och det men just själva guidningen och informationen osv var ju lite sådär. De flesta gick ut och åt men jag orkar inte så ligger på rummet och ska duscha och sen sova faktiskt.

Cenoten 
Chichen Itza pyramiden/templet El Castillo
Spelplanen för bollsporten 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar